COCREATIE VAN KOLOSSEN - KTM EN BRABUS HEBBEN DE HANDEN INEENGESLAGEN OM DE BRABUS 1300 R TE BOUWEN

KTM is vereerd om de nieuwe samenwerking met het wereldberoemde luxe autotuningbedrijf BRABUS te mogen aankondigen. Als eerste stap in deze buitengewone samenwerking, wordt de volledig nieuwe BRABUS 1300 R geïntroduceerd. Dit model levert hoge prestaties en is verfijnd tot in het kleinste detail: een waardige introductie van BRABUS in de wereld van eersteklas motorfietsen.

Het merk BRABUS staat al sinds 1977 synoniem voor luxe, handgemaakte exclusiviteit en prestaties. BRABUS is wereldwijd bekend om zijn high-performance supercars en vier decennia aan expertise op het gebied van autotuning. Ook in de maritieme sector maakt het merk furore met zijn reeks exclusieve boten. Nu komt er nog een BRABUS-tak bij: het ontwikkelen van exclusieve, premium motorfietsen, in samenwerking met KTM.

De BRABUS 1300 R

De volledig nieuwe BRABUS 1300 R onderscheidt zich met exclusief, hoogwaardig en elegant design in combinatie met brute prestaties. Het is de eerste BRABUS-motorfiets ooit – een onmiskenbare naked bike die is ontworpen voor enthousiastelingen met oog voor details. De BRABUS 1300 R is een samensmelting van het beste van de diepgewortelde identiteiten en designstijlen van BRABUS en KTM. De belangrijkste ingrediënten van de BRABUS ‘Black and Bold’-designtaal inclusief twee kenmerkende kleurenschema’s, gesmede BRABUS Monoblock Z-wielen, hoogwaardige carrosserie-elementen van carbon en een stijlvol zadel op maat, gemaakt met minutieuze aandacht voor detail door de interieurspecialisten van BRABUS. Al deze features geven de motorfiets een uniek en sportief karakter en direct een wow-factor.

Het model beschikt over de indrukwekkende V-twin-motor die 180 pk bij 9500 tpm en een koppel van 140 Nm bij 8000 tpm levert: prestaties die je van het merk BRABUS mag verwachten. De motorfiets is ontworpen om de grenzen op te zoeken en legt nieuwe maatstaven aan op het gebied van exclusieve high-performance.

Voor extra exclusiviteit wordt de BRABUS 1300 R slechts in twee opvallende kleuren aangeboden: MAGMA RED en SIGNATURE BLACK. Er worden slechts 77 exemplaren van elke kleur in productie genomen. het getal 77 verwijst naar het jaar waarin BRABUS is opgericht.

Op technisch vlak is de BRABUS 1300 R uitgerust met de nieuwste semi-actieve WP APEX-vering. Hierdoor kunnen rijders uit zes speciale veringsmodi kiezen: COMFORT, STREET, SPORT, TRACK, ADVANCED of de modus AUTO die de vering automatisch aan de weg- en rijomstandigheden aanpast.

De specifieke kenmerken en onderdelen van dit model zijn:

● Een limited edition-aanduiding
● Semi-actieve WP APEX-vering
● WP Pro Components (WP APEX PRO 7117)-stuurdemper
● Vijf rijmodi (STREET – SPORT – RAIN – PERFORMANCE – TRACK)
● Gashendel met kleinere draaihoek
● Verschillende onderdelen van koolstofvezel
● Gesmede lichtgewicht Monoblock Z 9-spaakwielen van BRABUS
● Slip-on-uitlaat met dubbele pijp van BRABUS
● Aangepast verwarmd zadel van BRABUS
● Luchtkanalen van BRABUS
● Koplamp van BRABUS
● CNC-gefreesde kroonplaten van BRABUS
● CNC-gefreesde aanpasbare voorrem en koppelingshendel van BRABUS
● CNC-gefreesde aanpasbare voetsteunen van BRABUS
● CNC-gefreesde reservoirs en olietankdoppen van BRABUS
● Koolstofvezel carterbeschermplaat van BRABUS
● Koolstofvezel afdekking passagierszadel van BRABUS

De BRABUS 1300 R is veel meer dan alleen een buitengewone rijervaring. Het model maakt een onmiskenbaar statement op het gebied van luxe, exclusiviteit en soevereiniteit. 

De BRABUS 1300 R is exclusief verkrijgbaar via de KTM-pre-orderwebsite – Klik hier om een pre-order te plaatsen – pre-orders kunnen vanaf 14 februari om 15:00 worden geplaatst. U kunt ons als dealer selecteren.